{ "title": "Badem Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/badem-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 09:38:22", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Fakat günümüzde bu şerbeti yapanların sayısı oldukça azalmıştır. Bu nedenle badem şerbetine, etrafta rastlamak oldukça zordur. Sizlerde çocuklarınıza ya da misafirlerinize badem şerbeti yaparak Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan kültürün onlar tarafından da tanınmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra badem şerbeti içerisinde bademin insan vücuduna sağlamış olduğu faydalardan daha fazlası bulunur. Bu nedenle özellikle çocuklarını başta olmak üzere bu şerbeti günlük olarak ya da iki günde bir yaparak birçok fayda görebilirsiniz. Bu faydaları birkaç hafta içerisinde hissedebilirsiniz. Badem şerbeti, aslında adından da belli olduğu gibi bademden yapılan muhteşem bir içecektir. Beyaz rengi ile direk olarak sütü anımsatan bu şerbet içerisinde şeker kullanıldığı için genellikle çok şekerli yapılır. Eğer isterseniz şekeri azaltarak daha az şekerli badem şerbeti yapabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra badem şerbeti içerisinde çok fazla bir malzeme kullanılmamaktadır. Sadece birkaç malzeme çeşidi ile bu şerbeti güzel bir şekilde yaparak farklı lezzetler tadabilirsiniz. Şimdi badem şerbeti içerisinde kullanılacak olan malzemelerden başlayalım ve kolları sıvayarak bu şerbetin yapılışına geçelim.

Badem Şerbeti Malzemeleri
Badem Şerbeti Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm kabak çekirdeklerin kabuklarını çıkararak ayrı bir kâse içerisine koyalım. Daha sonra ise malzemelerde bahsi geçen bademleri bir küçük tencere kullanarak iyice kaynatalım. Bir süre kaynayan bademlerin kabukları kendiliğinden çıkacaktır. Tüm bademlerin kabuklarını çıkardıktan sonra bir süre bu bademlerin kurumasını bekleyin. Bademler ne kadar kurursa o kadar iyi olacaktır. Tüm bademleri kurutmadan önce soğuk suda iyice yıkayın ve daha sonra kuruması için güneşli bir ortama ya da sıcak bir ortama serin. Bu işlem sonrasında diğer işleme geçin.

Şimdi elde ettiğimiz tüm bademleri yavaş yavaş havanda ince bir toz haline getirelim. Bademlerin toz haline getirilmesi sonrasında kabak çekirdeklerini de döverek toz haline getirin. Bu malzemeleri süt içerisine ekleyin ve bol bol kaynatın. Taşırmadan sürekli kaynatın ve bir tülbent yardımı ile sütü süzün. Geriye kalan badem ve kabak çekirdeği posalarını tekrar havanda aynı şekilde döverek tekrar süte ekleyin.

Bu işlemde ise badem şerbetinin şekerini ekleyelim. Bir süre kaynattıktan sonra gül suyunu badem şerbetine ekleyin ve iyice karıştırın. Bu arada safranı da ekleyin ve tekrar tekrar karıştırın. Artık badem şerbeti hazır. Şimdi afiyetle badem şerbetini servis yaparak tüketebilirsiniz. Badem şerbetinin önerilen servis şekli sıcak sıcaktır. Bu nedenle sizlerde badem şerbetini sıcakken içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }