{ "title": "Hazır Künefe Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/Hazir-Kunefe-Serbeti-26.jpg", "date": "20.01.2024 04:47:33", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Hazır künefe şerbeti, künefe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı türüdür. Hatay iline ait bir lezzet olarak bilinen künefe şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Künefe peynirle yapılan bir tatlıdır. Kullanılan peynir tuzsuz ve mutlaka taze olmalıdır. Aksi halde istenilen sonuç alınamaz. Tatlının lezzetini arttırmak için içine özel olarak limon suyu, gül suyu, portakal suyu gibi lezzetler eklenebilir. Künefe evde yapılacaksa kesinlikle pişirme için fırın kullanılmamalıdır. Tepsiye hazırlanan künefe kısık ocakta çevire çevire pişirilmelidir. Hazırlanan şerbet önceden hazırlanıp soğutulmalıdır. Künefe sıcak şerbet soğuk olmalıdır. Künefe hazır olarak da temine dilebilir. Marketlerden hazırlanıp dondurularak satışa sunulan künefe evde sadece ocakta kızartılarak üzerine şerbet hazırlanır. Pratik bir tatlı arayanlar ya da acil ikramlığa ihtiyaç duyanlar hazır künefe ile misafirlerine ziyafet şöleni yaşatabilir.

Hazır künefe şerbeti için malzemeler
Hazır künefe şerbeti nasıl yapılır?

Toz şeker orta boy bir tencereye alınarak üzerine su eklenir. Şekerin suyun içinde erimesi sağlandıktan sonra orta harlı ocağa alınır. Kaynadıktan sonra ocak kısık ayara alınır. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edilip 4-5 dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra şerbet ocaktan alınır. Hazır künefe fırın tepsisine alınarak kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Alt tarafı piştikten sonra tepsiye ters çevrilir ve diğer tarafının pişmesi sağlanır. Pişen künefenin üzerine sıcakken soğumuş şerbet dökülür. Aksi halde künefe içindeki peynir erimez ve istenilen lezzet elde edilemez. Pratik tatlı tercih edenler için mükemmel bir alternatif.

Afiyet olsun.
" } ] }