{ "title": "Hazır Şekerpare Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/Hazir-Sekerpare-Serbeti-89.jpg", "date": "20.01.2024 13:34:24", "author": "Kenan Erdoğan", "article": [ { "article": "
Hazır şekerpare şerbeti: Ülkemizde şeker ve tatlı ürünler çok rağbet görmekte ve fazlası ile tüketilmektedir. Gerek bayramlarda gerek özel günlerde hatta “şekerim düştü bahanesi” ile her fırsatta tatlı ve şeker çeşitlerini tüketmek ülkece vazgeçemediğimiz bir alışkanlığımızdır.

Şekerpare tatlısıda bolca tükettiğimiz bir tatlı çeşididir. Ev hanımlarının misafirlerine ikram ettiği, erkeklerin ise bulundukları her ortamda asla geri çevirmediği şekerpare tatlısı irmik, şeker, yağ, yumurta, vanilya ve çeşitliliklerine göre içine konulan çerezlerin bir araya getirilip fırında pişirilmesi ve (En önemli dokunuş olan) şerbetinin üzerine dökülmesi ile oluşan tarihi bir tatlı çeşididir. Ağır bir tatlı olan şekerpare, hazırlanış bakımından da özen gösterilmesi gereken bir tatlı ürünüdür.

Bazı ev hanımları şekerpare tatlısını hazır almak yerine kendileri el emekleri ile yapmak isteyebilir. Özen gösterilmesi gereken bu tatlıya esas lezzeti veren şerbetidir. Şerbet yapımı da basit ama bir o kadar da zahmetli bir uğraştır.

Hazır şekerpare şerbetinin yapılışı için malzemeler
Hazır şekerpare şerbeti nasıl yapılır?

Toz şeker ve içme suyu karıştırılıp bir tencerede kaynatılır. Şerbetin kaynamaya başlaması ile tenceredeki şerbete yarım çay bardağı oranında limon suyu eklenir ve 5 – 6 dakika daha kaynatılır. Kaynatılan şerbet soğumaya bırakılır. Hazırladığınız şekerpare tatlısının üstüne (Pişirdiğimiz şekerpare i fırından çıkardıktan sonra soğuması beklenir) iyice soğuttuğumuz şerbeti dökeriz. Şerbetini döktüğümüz şekerpare tatlımızı biraz dinlendirdikten sonra tüketebiliriz.

Bazı ev hanımları şerbeti kendileri yapmak yerine hazır almak isteyebilir. Hazır almak istedikleri şerbette dikkat etmeleri gereken şu ki bazı esnaflarımız ve üreticilerimiz maliyeti düşük tutmak için hazır şerbetlerde şeker pancarından üretilen şeker yerine mısır koçanından üretilen glikoz şerbeti kullanmaktadırlar. O yüzden hazır şekerpare şerbeti alırken şekerden mi yoksa glikozdan mı üretilmiştir diye öğrenmeleri gerekir. Unutmayınızki hazır şekerparenin şerbeti şekerden yapılır ve çok daha lezzetli olur.
" } ] }