{ "title": "Kadayıf Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/kadayif-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 02:41:25", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Şerbetin kaynama süresi, şeker ve su oranları ile koyuluk miktarı önemlidir. Bazı durumlarda tatlılar belli bir süre geçtikten sonra şekerleme yapmaktadır. Bunun nedeni şerbetinin iyi yapılmamış olmasında kaynaklanmaktadır. Şerbetli tatlılardan biri olan kadayıf tatlısında da şerbet nemlidir. Kadayıf ne kadar iyi hazırlanırsa hazırlansın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece istenilen lezzet yakalanamaz. Kadayıf tatlısı için kullanılacak şerbetler de ölçüler birebir aynı olmalıdır. Ölçülerin oranlarının yanı sıra kaynama süresi de önemlidir. Lezzetli kadayıf tatlısı için önerilen şerbet tarifi şu şekildedir;

Kadayıf Şerbeti Malzemeleri
Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyup karıştırın. Karıştırma işleminde tahta kaşık kullanmanız gerekir. Tahta kaşık ile şekerler eriyene kadar karıştırın. Şekerler eridikten sonra ocağa koyun ve ısısını orta dereceye ayarlayın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Ortalama 10-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Limon suyunu ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Şerbetin koyuluğu ne çok sıvı ne de çok katı olacaktır. Orta koyulukta olması gerekmektedir.
" } ] }