{ "title": "Limon Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/limon-serbeti.jpg", "date": "19.01.2024 16:23:45", "author": "Pınar POLAT", "article": [ { "article": "Limon Şerbeti, Günümüzde bazı yörelerde nişan, söz kesildiğinde, düğünde, sünnet törenlerinde ya da yeni doğum yapan kişilere hayırlı olsun ziyaretlerinde şerbet içilir. Bu ferahlatıcı içecek narenciye diyarı olan Çukurova bölgesinde bol miktarda tüketilmektedir. C vitamininin bağışıklık sitemi ve kalp damar sağlığı için ne kadar önemli bir vitamin olduğunu herkes biliyordur. Sadece gıda olarak tüketildiğinde değil, ağız sağlığını korumak için veya saç ve cilt bakımında önerilen çeşitli bitkisel reçetelerde kullanıldığında da faydası çoktur. Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir. Gribe karşı vücudu güçlendirir. Cilt üzerinde kullanıldığında enfeksiyonu önler.

Limonun bir başka önemli özelliği ise bağırsakları, böbrekleri ve karaciğeri temizleyen etkisiyle vücudu koruması ve buna bağlı olarak görülen pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürmesidir. Limonun diğer faydalarını bir kenara bıraksak bile, bir adet limon yemek, günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaya birebirdir. Limonu olduğu gibi yemek bazılarımız için ekşi tadı nedeniyle zor gelebilir. Bu şerbet tarifi ile hem ağzımız tatlandıracak hem de sağlık açısından önemi büyük olan limon tüketimini keyifli hale dönüştüreceğiz.

Limon Şerbeti Malzemeleri
Limon Şerbeti Nasıl Yapılır?

Yıkayıp, kuruttuğumuz limonları sıkacak yardımı ile iyice sıkalım. Elde ettiğimiz limon suyu, toz şeker ve balı iyice karıştıralım. Bir süre dinlendikten sonra, karanfil ve suyu ilave edip kaynatalım. Kaynama işlemi bitince içinde bulunan karanfili çıkaralım. İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapabiliriz. Önceden yıkadığımız ve süzülen nane yaprakları ile estetik açısından sunumumuzu renklendirebiliriz. Afiyet dolu günler dileğiyle.

" } ] }