{ "title": "Revani Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/revani-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 14:52:33", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbetin sadece şekerli su olduğunu düşünüyor olsa da aslında doğru hazırlanmadığı takdirde istediğiniz kıvamı elde edebilmeniz mümkün olmayacaktır. Elbette revaninizin miktarına göre hazırlayacağınız şerbetin miktarı da değişecektir.

Revani Şerbeti Malzemeleri
Revani Şerbeti Nasıl Yapılır?

Şerbet yaparken bilmeniz gereken ilk husus su ve şeker miktarının eşit olması gerektiğidir. Bu sayede istediğiniz tattaki şerbete daha kolay ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. Şerbet yapımında bilmeniz gereken bir diğer husus da kullanacağınız suyun soğuk olması gerektiğidir. Bazıları daha çabuk kaynasın diye sıcak su kullanıyor olsa da bu tamamen yanlıştır. Son olarak dikkat edilmesi gereken en önemli husus revani şerbeti hazırlarken öncelikle şekeri tencerenize koyup kristalleşene dek kavurmanız gerektiğidir. Genellikle şekeri ve suyu aynı anda tencereye koyuyor olsanız da bu tamamen yanlış bir davranıştır. Şekeri kristalleşene kadar kavurduktan sonra içine suyu eklemeniz gerekiyor. Şeker ve suyun iyice özümsenmesi için en az 20 dakika kaynatmanız gerekir. Kaynayan şekerli suya bir limondan 2-3 damla limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak revani ılık hale gelince şerbeti dökebilirsiniz.
" } ] }