{ "title": "Tatlı Şerbeti", "image": "https://www.serbet.gen.tr/images/tatli-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 10:57:55", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelmediği benzeri şerbetin kıvamını tutturmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Örneğin, Şekerpare, kalburabastı benzeri hamurlu tatlılarda şerbetin çok sıcak olması ve yoğun olmaması gerekir ki tatlı şerbeti hızlı çeksin. Lokma tatlısı gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanız, çok cıvık bir şerbet olmaması gerekir. Baklava şerbeti de zor bir şerbet türüdür. Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine yönelik şerbet ayarı değişim gösterir. Örneğin burma baklava benzeri hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılık, tatlının soğuk olması gerekli ki gevrekliği kaybolmasın. Meşhur Antep baklavasının yapılışını televizyonda kesinlikle görmüşsünüzdür. Şerbet eklenirken hem tatlı hem şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin içerisinde kaynar. Şayet siz evde yaptığınız baklavaya aynı işlemi uygularsanız, baklava hamur gibi olabilir. Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme metotları evdekilerden daha değişiktir.