Hazır Kadayıf Şerbeti

Hazır kadayıf şerbeti, tatlıyı tatlı yapan özelliklerden biri de şerbettir. Tatlının türü ne olursa olsun üzerine dökülecek olan şerbet iyi ayarlanmalı ve kıvamına gelene kadar beklenmelidir. Kadayıf tatlıları nasıl yapılırsa yapılsın şerbet güzel ayarlanmadığı zaman istediğimiz düzeyde olmasını beklemek boşunadır. Kadayıf şerbeti için kullanılan malzemelerin ölçüsü iyi analiz edilmeli ve aynı olmalıdır.
Örnek verecek olursak 3 bardak su ile hazırlanmışsa 3 bardak toz şeker eklenmesi gerekir. Bu ev yapımında da geçerlidir. Ölçü haricinde olan şerbetin kaynama süresi çok önem taşır. Hazır kadayıf şerbetinin ölçüleri kadayıfın miktarına değişkenlik göstermektedir. Kalbura bastı, baklava, şekerpare gibi hamurlu tatlılarda 2/3 ölçüsü kullanılır. Su olarak 2 su bardağı, şeker ise 3 su bardağı olacak şekilde ayarlanıyor. Sadece kadayıf için su ve şeker ölçüsü aynı olmalıdır. Hazır kadayıf tatlısı güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması ve bu şekilde şerbet dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğuması için bekletilir. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmasına dikkat edilmesi gerekir. Tatlı ve şerbet sıcak olursa hamurlaşır. Her ikisi soğuk olursa tatlı şerbetini çekmez ve kupkuru kalır. Şerbetlerin vazgeçilmezi olan limon hazır kadayıf için de olmazsa olmazlardandır. Limon şerbet ocaktan alınmasının ardından birkaç dakika önce ilave edilmesi gerekir. Şerbete ilave edilen limon şerbetin daha güzel kıvam almasını sağlayarak şerbetin şekerlenmesini önlemektedir.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus eklenen limonun miktarıdır. Limon suyu şerbete çok fazla ve çok önce eklenirse şerbetin kıvamı aşırı koyu olabilir. Bu durumu önlemek için limon şerbet ocaktan alınmadan önce biraz bekletilmesi gerekir.

Hazır kadayıf şerbeti malzemeleri

  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı toz şeker.

Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır?


Öncelikli olarak toz şeker ve su ufak bir tencerenin içine alınır. Tahta kaşık ile şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Tencere orta ateşte ocağa alınarak kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık olarak 10-15 dakika kaynamasının ardından içine limon suyu ilave edip 2-3 dakika kadar kaynatılarak şerbet soğuması için bir kenara alınmalıdır. Hazırlanan şerbet tatlıya yavaş yavaş her tarafına eşit şekilde dökülmesi gerekir. Bu sayede tatlı dağılmaz ve şerbetini daha iyi çekecektir. Şerbetlenen kadayıf servis edilmeden önce en 1 saat boyunda dinlendirilmesi gerekir.
19.01.2024 05:51:17
Hazır Kadayıf Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hazır Kadayıf Şerbeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hazır Kadayıf Şerbeti"
İyi günler eşim kadayıf aldı ve akşama çayın yanına tatlı yapmamı istedi. Fakat ne zaman kadayıf yapsam şerbeti şekerliyor. Acaba kadayıf tatlısına hazır şerbet döksem şekerler mi? Lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Hakem . 30.08.2018

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır, Hazır kadayıf marketlerde satılan ve düşük maliyetli bir tatlıdır. Kuru bir şekilde ağzı sıkıca kapatılmış paketler için...
Devamını Oku

Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile ol...
Devamını Oku

Kabızlık İçin Bal Şerbeti

Kabızlık İçin Bal Şerbeti, Halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlığın dışkının sert olması, yaparken güçlük çekilmesi ve düzenli aralıklarla yapılam...
Devamını Oku

Mevlüt Şerbeti

Mevlüt Şerbeti, Mevlüt'ün anlamı doğmak, doğum zamanı, doğum yeri manasındadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak için yapılan bir...
Devamını Oku

Hazır Şekerpare Şerbeti

Hazır şekerpare şerbeti: Ülkemizde şeker ve tatlı ürünler çok rağbet görmekte ve fazlası ile tüketilmektedir. Gerek bayramlarda gerek özel günlerde hatt...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı Şerbeti Nasıl Yapılır

Kemalpaşa tatlısı şerbeti nasıl yapılır, Kemal Paşa tatlısı genellikle hazır olarak satılmaktadır. Bu Kemalpaşa tatlıları evde yapılan şerbetle tatlandırılır...
Devamını Oku

Kadayıf Tatlısı Şerbeti

Kadayıf tatlısı şerbeti; benim için bu tatlının yapımının en önemli aşamasıdır. Kadayıf tatlısı çok kolay yumuşayan ve yumuşadığında da lezzetini kaybed...
Devamını Oku

Bitkisel Şerbet

Bitkisel ŞerbetBirçok çeşidi bulunan bitkisel şerbet özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen ve doğal olması nedeniyle oldu...
Devamını Oku

Hazır Lohusa Şerbeti

Hazır Lohusa Şerbeti, lohusa şerbeti Osmanlılardan bu yana günümüze kadar ulaşan en güzel geleneklerimizden biridir. Osmanlı döneminde sarayda doğum old...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti

Baklava şerbeti, tatlının yapımından daha önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Tatlınızın tadı ve kıvamı ne kadar güzel olursa olsun asıl öne...
Devamını Oku

Ballı Şerbet

Ballı şerbet, en faydalı içeceklerden biridir. Çünkü bal birçok hastalığa deva olan bir yiyecektir. Balın faydalarını hemen herkes bilir. Bu yüzden tarih boy...
Devamını Oku

Bal Şerbeti

Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber efendi...
Devamını Oku

Hazır Künefe Şerbeti

Hazır künefe şerbeti, künefe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı türüdür. Hatay iline ait bir lezzet olarak bilinen künefe şerbet...
Devamını Oku

Tatlı Şerbeti

Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelmediği benzeri ş...
Devamını Oku

Osmanlı Şerbeti

Osmanlı şerbeti, atalarımız olan Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan birçok meyve türünden yapılan meyve suyu olarak tüketilebilen şerbet türüdür. Eski ...
Devamını Oku

Künefe Şerbeti

Künefe Şerbeti, Künefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu tatlımızı da dahada güzelleştirece...
Devamını Oku

Limon Şerbeti

Limon Şerbeti, Günümüzde bazı yörelerde nişan, söz kesildiğinde, düğünde, sünnet törenlerinde ya da yeni doğum yapan kişilere hayırlı olsun ziyaretlerinde şe...
Devamını Oku

Bebek Şerbeti

Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen misafirle...
Devamını Oku

Lohusa Şerbeti

Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız,...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır

Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıva...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Sütlü Şerbet
Kabızlık İçin Bal Şerbeti
Mevlüt Şerbeti
Hazır Şekerpare Şerbeti
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024