Bal Şerbeti Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber efendimiz (s.a.v ) bile böbrek sancılarına birebirdir kullanınız demiştir. Peygamber efendimiz (s.a.v ) Sancı çektiğimiz zaman ağzımıza bir tutam çörek otu atıp üstüne de ballı şerbet içiniz demiştir. İbni reus hazretleri demiş ki her kim ki ayda beş gün sabah aç karnına içerse ömrü boyunca ne felç ne kalp krizi nede kötü bir hastalığa yakalanmaz. Kitabımız Kuran-ı kerimde de bir çok yiyecekten üstün balı tutmuştur. Yapılan araştırma sonuçlarına göre balda, %19-22 su, %72 civarında invert şeker, %8-12 sakkaroz, %0,3-0,5 organik asitler ve %0,2-0,39 arasında da mineral madde bulunur. Bu değerler bal arılarının, nektarlarını aldığı çiçeklerin veya salgısını aldığı bitkilerin çeşidine göre az çok farklılıklar göstermektedir. Bal bir çok mineral ve vitamin bakımından zengindir. Bunlar kalsiyum, potasyum ve fosfor bakımından yüksektir. Yetişkinlerde kalsiyum eksikliği sinirliliğe uykusuzluğa ve halsizliğe sebep olur. Ayrı yeten ağrılara kramplara neden olur kasları da yorar. Kansızlığın önemli bir sebebi demir eksikliğidir. Balın, kansızlığın önlenmektedir. O küçücük hayvanı, bizim için çalıştırarak, bize hem gıda, hem de ilaç olan balı ikram eden bir çok derde deva veren çare olan Rabb' imiz, Kur'an'da şöyle buyurmaktadır: 'Karınlarından, çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifa bulunur. Düşünen bir topluluk için bunda bir ayet vardır. Kabızlığa ılık ballı su iyi gelir. İshale ise soğuk ballı su şifa olur.
Bal Şerbeti Malzemeleri :
- Bir buçuk çay bardağı bal
- Bir buçuk çay kaşığı elma sirkesi
- Orta boy yarım limon
- Dört çay bardağı su
Bal Şerbetinin Yapılışı: Bir buçuk çay bardağı balı geniş bir kaba koyalım. Elma sirkesini üstüne dökelim, limonu da sıkıp suyu ilave edip isteğe bağlı ılık yada soğuk şekilde tüketelim. Bardağımıza bir dal nane koyabiliriz damak zevkine göre. Son Güncelleme : 29.11.2018 17:28:32 Bal Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Bal Şerbeti" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Badem Şerbeti | Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Faka... |  | Revani Şerbeti | Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbe... |  | Reyhan Şerbeti | Reyhan şerbeti, özellikle ramazan ayında çok fazla tercih edilir. Diğer adı da fesleğendir. Ben reyhanı,salata ve bazı çorbalarda da kullanıyorum. Hoş koku ve tat veriyor. Reyhanın harika lezzetinin yanı sıra, bir çok faydası da vardır. Bağırsak sanc... |  | Etimek Şerbeti | Etimek Şerbeti, diğer tatlı şerbetlerin den biraz farklıdır. Etimek çok hafif bir hamurdan elde edildiği için koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağınız tatlının lezzeti için pek iyi sonuç vermeyebilir. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde etimek tatlıs... |  | Lohusa Şerbeti | Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız, gazlı içecekler maalesef ki eski adetlerimizi unutturdu. Fakat, anadolu da terk edilmeyen yüzyıll... |  | Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır | Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye de en güzel ve lezzetli bakla... |  | Nar Şerbeti | Nar ŞerbetiNar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak... |  | Kadayıf Şerbeti | Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekm... |  | Gül Şerbeti | Gül şerbeti, Osmanlılardan günümüze kadar gelen harika bir lezzettir. Osmanlıda her sofrada mutlaka bulunurmuş. Özellikle, yemeğe başlamadan yada yemek geçişlerinde kullanılırmış. Çünkü; gül şerbeti mideyi rahatlatır ve yemekler arasındaki geçişte da... |  | Demirhindi Şerbeti | Demirhindi Şerbeti; Arapça'dan adı Hint hurması anlamına gelen tamr-i hindi'den gelmekte olan demirhindi, baklagiller familyasından olup köken olarak Afrika'da özellikle Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen bir bitkidir. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu ... |  | Kızılcık Şerbeti | Kızılcık şerbeti, fayda açısında son derece faydalı içeceklerden diridir. Kızılcığın çok çeşitli işlemlerden geçerek suyundan elde edilen şerbet ile birçok insan fayda görürken, birçok insan da lezzetinden yararlanır. Günümüzde en çok çocukların ihti... |  | Osmanlı Şerbetleri | Osmanlı şerbetleri, şerbet, meyve, baharat, meyve çiçekleri gibi ürünlerden yapılan içeceklerdir. Osmanlı döneminde şerbetlere oldukça önem verilmekteydi. Daha çok serinlemek, susuzluk ihtiyacını gidermek ve şifa amacıyla tüketilmiştir. Bazı hastalık... | | | Hazır Şekerpare Şerbeti | | Kadayıf Tatlısı Şerbeti | | Baklava Şerbeti | | Şerbet Nasıl Yapılır | | Meyan Şerbeti | | Şerbet Çeşitleri | | Süt Şerbeti | | Hazır Kadayıf Şerbeti | | Şerbet | | Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır | | Bitkisel Şerbet | | Meyan Kökü Şerbeti | | Bebek Şerbeti | | Bal Şerbeti | | Tatlı Şerbeti | | Şekerpare Şerbeti | | Sütlü Şerbet | | Künefe Şerbeti | | Badem Şerbeti | | Revani Şerbeti | | Reyhan Şerbeti | | Etimek Şerbeti | | Lohusa Şerbeti | | Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır | | Nar Şerbeti | | Kadayıf Şerbeti | | Gül Şerbeti | | Demirhindi Şerbeti | | Kızılcık Şerbeti | | Osmanlı Şerbetleri | Popüler İçerik | Meyan Kökü Şerbeti Meyan kökü şerbeti, ülkemizde en fazla güney illerimizde yapılan serinletici bir tariftir. Özellikle Adana'da çok tüketilir. Sıcak yaz günlerinde, ram... | Bebek Şerbeti Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen mi... | Tatlı Şerbeti Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelme... | Şekerpare Şerbeti Şekerpare ŞerbetiŞerbet Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş. Şerbet birçok şekilde tüketilir. Bitki şerbeti, tatlı şerbeti ve sütlü şerbetler gibi daha ... | Sütlü Şerbet Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma... | Künefe Şerbeti Künefe ŞerbetiKünefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu bu tatlımızı da dahada güzell... | |