Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile oldukça sık tercih edilmektedir. Sütlü şerbet ile ilgili birçok tarif bulunmaktadır. Bu tariflerden ön planda olanlar şu şekildedir. Sütlü kadayıf tatlısı yapılışı ve düşük maliyeti ile oldukça sık tercih edilen bir tatlıdır.

Malzemeler
  • 200 gram pişmiş ya da evde fırınlanarak pişirilmiş kadayıf.
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı

Süt, toz şeker ve tereyağ derin bir tencere içerisinde kısık ateşte yaklaşık on beş dakika kaynatılır. Kadayıflar derin bir tabak içerisine yerleştirilir ve ılıyan sütlü şerbet üzerine dökülür. Soğuması beklenir ve dondurma veya fındık fıstık gibi kuruyemişlerle servis edilir.

Sütlü Şerbetli Kek

Kolaylığı ve pratikliği ile ön plana çıkmış bir tariftir. Kısa sürede yapılışı ve lezzeti ile ev hanımlarının kurtarıcısı bir tariftir.

Malzemeler
  • Üç yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Un
Şerbeti İçin
  • Üç su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
Yapılışı

Öncelikle yumurta ve şeker köpük halini alıncaya kadar iyice çırpılır. Ardından süt, sıvı yağ ve son olarak da kabartma tozu ile un eklenerek kek hamuru hazırlanır. Hazırlanan hamur yağlanmış olan fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kekin pişme süresinde bir bardak süt ve yarım su bardağı şeker bir tencere içerisinde yaklaşık on beş dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Kek piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır ve soğumuş olan şerbet üzerine dökülür. Kekin hamur haline gelmemesi için şerbetin soğumuş olması oldukça önemlidir. Şerbeti dökülen kek krem şanti veya pasta sosları ile süslenerek servis edilir.
Son Güncelleme : 01.12.2018 14:49:37

Sütlü Şerbet Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Sütlü Şerbet"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Badem Şerbeti
Badem Şerbeti
Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Faka...
Revani Şerbeti
Revani Şerbeti
Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbe...
Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti
Reyhan şerbeti, özellikle ramazan ayında çok fazla tercih edilir. Diğer adı da fesleğendir. Ben reyhanı,salata ve bazı çorbalarda da kullanıyorum. Hoş koku ve tat veriyor. Reyhanın harika lezzetinin yanı sıra, bir çok faydası da vardır. Bağırsak sanc...
Etimek Şerbeti
Etimek Şerbeti
Etimek Şerbeti, diğer tatlı şerbetlerin den biraz farklıdır. Etimek çok hafif bir hamurdan elde edildiği için koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağınız tatlının lezzeti için pek iyi sonuç vermeyebilir. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde etimek tatlıs...
Lohusa Şerbeti
Lohusa Şerbeti
Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız, gazlı içecekler maalesef ki eski adetlerimizi unutturdu. Fakat, anadolu da terk edilmeyen yüzyıll...
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye de en güzel ve lezzetli bakla...
Nar Şerbeti
Nar Şerbeti
Nar ŞerbetiNar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak...
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekm...
Gül Şerbeti
Gül Şerbeti
Gül şerbeti, Osmanlılardan günümüze kadar gelen harika bir lezzettir. Osmanlıda her sofrada mutlaka bulunurmuş. Özellikle, yemeğe başlamadan yada yemek geçişlerinde kullanılırmış. Çünkü; gül şerbeti mideyi rahatlatır ve yemekler arasındaki geçişte da...
Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti; Arapça'dan adı Hint hurması anlamına gelen tamr-i hindi'den gelmekte olan demirhindi, baklagiller familyasından olup köken olarak Afrika'da özellikle Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen bir bitkidir. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu ...
Kızılcık Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Kızılcık şerbeti, fayda açısında son derece faydalı içeceklerden diridir. Kızılcığın çok çeşitli işlemlerden geçerek suyundan elde edilen şerbet ile birçok insan fayda görürken, birçok insan da lezzetinden yararlanır. Günümüzde en çok çocukların ihti...
Osmanlı Şerbetleri
Osmanlı Şerbetleri
Osmanlı şerbetleri, şerbet, meyve, baharat, meyve çiçekleri gibi ürünlerden yapılan içeceklerdir. Osmanlı döneminde şerbetlere oldukça önem verilmekteydi. Daha çok serinlemek, susuzluk ihtiyacını gidermek ve şifa amacıyla tüketilmiştir. Bazı hastalık...

 

Hazır Şekerpare Şerbeti
Kadayıf Tatlısı Şerbeti
Baklava Şerbeti
Şerbet Nasıl Yapılır
Meyan Şerbeti
Şerbet Çeşitleri
Süt Şerbeti
Hazır Kadayıf Şerbeti
Şerbet
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Bitkisel Şerbet
Meyan Kökü Şerbeti
Bebek Şerbeti
Bal Şerbeti
Tatlı Şerbeti
Şekerpare Şerbeti
Sütlü Şerbet
Künefe Şerbeti
Badem Şerbeti
Revani Şerbeti
Reyhan Şerbeti
Etimek Şerbeti
Lohusa Şerbeti
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır
Nar Şerbeti
Kadayıf Şerbeti
Gül Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Osmanlı Şerbetleri
Popüler İçerik
Meyan Kökü Şerbeti
Meyan Kökü Şerbeti
Meyan kökü şerbeti, ülkemizde en fazla güney illerimizde yapılan serinletici bir tariftir. Özellikle Adana'da çok tüketilir. Sıcak yaz günlerinde, ram...
Bebek Şerbeti
Bebek Şerbeti
Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen mi...
Bal Şerbeti
Bal Şerbeti
Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber...
Tatlı Şerbeti
Tatlı Şerbeti
Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelme...
Şekerpare Şerbeti
Şekerpare Şerbeti
Şekerpare ŞerbetiŞerbet Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş. Şerbet birçok şekilde tüketilir. Bitki şerbeti, tatlı şerbeti ve sütlü şerbetler gibi daha ...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe ŞerbetiKünefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu bu tatlımızı da dahada güzell...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti
Gül Şerbeti
Demirhindi Şerbeti
Kızılcık Şerbeti
Osmanlı Şerbetleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018