Nar Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nar Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Nar Şerbeti, Nar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak sıcak ya da soğuk (Tercihe göre) içilen içeceğin adıdır. Yöremizde özel günler haricinde ramazan aylarında ve bayramlarda da gelen misafirlere ikram edilir. Nar antioksidan özelliği bakımında sağlığa faydası çok olan bir meyvedir. Nar suyunun faydasının sayısız olduğu gibi, nar kabuğunun da başta meme kanseri olmak üzere tüm kanser türlerini iyileştirme özelliği vardır. Kalbi koruduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, tansiyonu düşürdüğü ve damar tıkanıklıklarını önlediği bilinir. Nar çekirdeği yağı cildin yaşlanmasını önler ve kırışıklıkları giderir. Bu sebepten tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır.


Nar şerbeti yapımında kullanılan malzemeler

  • 1 kilogram nar (Yaklaşık 4 - 5 adet)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tane limon suyu
  • 2 litre su
  • 1 tane çubuk tarçın ya da karanfil (Tercihe göre)

Nar Şerbeti Nasıl Yapılır?


(Not) bu şerbeti yaparken özellikle Keben narı olarak bilinen tatlı nar tercih edilmelidir. Hicaz narı daha kırmızı fakat ekşidir.

Öncelikle narı çok iyi şekilde temizlemeliyiz. Narın içinde bulunan beyaz zarın alınması gerekir. Temizlediğimiz nar tanelerini içine 2 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek bir kaşık yardımıyla karıştırıp ezelim. Tencereye bu karışımı boşaltalım. Ocağa koyalım bu sırada suyumuzu ilave edelim. Limon suyu ve tarçın kabuğunu da ekleyerek kaynamaya bırakalım. Yaklaşık kaynadıktan 10 dakika sonra ocağımızın altını söndürelim. Şerbetimiz ılıklaştığında bir tülbent yardımıyla ya da çok ince bir süzgeçten geçirelim. Daha sonra servise sunalım.

Afiyet Olsun.

Nar Şerbeti Yorumları

soru

Evin

05 Eylül 2018 Çarşamba

Bu şerveti hazırlarken özellikle de Keben narı kullanmalısınız deniliyor. Keben narını nasıl temin edebilirim? Hangi yöreye ait bir nar türü olduğunu biliyor musunuz? Bir de Hicaz narından bahsedilmiş. Daha ekşi bir tadının olduğu söyleniyor. Aslında bu nar türünü de kullanmak istiyorum. Ancak yetiştiği yöreyi bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Şerbet Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Şekerpare Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Lohusa Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Lohusa Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Bal Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Kökü Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Güncel

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Gül Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Meyan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Reyhan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Reyhan Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Badem Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Badem Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Mevlüt Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri