Gül Şerbeti Gül şerbeti, Osmanlılardan günümüze kadar gelen harika bir lezzettir. Osmanlıda her sofrada mutlaka bulunurmuş. Özellikle, yemeğe başlamadan yada yemek geçişlerinde kullanılırmış. Çünkü; gül şerbeti mideyi rahatlatır ve yemekler arasındaki geçişte damak tadını ayarlar. Gül şerbeti yaz aylarında içildiği zaman, serinletici etkisi vardır. Gül şerbetinin yapımı iki aşamada oluyor. İlk önce, gül şurubu yapılıyor. Daha sonra, bir miktar gül şurubu kullanılıp gül şerbeti hazırlanır. Gül şerbeti yaparken, kokulu ve kırmızı güllerin tercih edilmesi doğru bir seçim olacaktır. Şerbet yapılırken, şekeri ve suyu damak tadınıza göre ayarlamanızda fayda vardır.
Gül şurubu malzemeleri: - 1 su bardağı şeker
- 200 gram kokulu ve kırmızı gül
Gül şerbeti malzemeleri: - 1.5 çay bardağı gül şurubu
- 2 limon suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Gül şerbeti yapılışı:
İlk önce gül şurubu yapımıyla başlayalım. Gül yapraklarını bol suyla yıkayıp, derin bir kaba alın. 1 bardak şekeri de ekleyip, iyice yoğurun. Şeker eriyip, gül yapraklarıyla özleşene kadar, yoğurmaya devam edin. Daha sonra üzerini kapatıp, buzdolabına kaldırın. Zamanınız varsa, 1 gece bekletmenizi tavsiye ederim. Eğer zamanınız yoksa, bir kaç saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra süzün. Süzme işlemini temiz bir tülbent yardımıyla yapabilirsiniz. Şurubunuz hazır olunca damak tadınıza göre su, şeker ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Şerbeti yapmak için de ilk önce, limonu sıkın ve tülbentten süzün. Daha sonra şekeri ve suyu da ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın. Limonata hazır olunca, gül şurubunu da azar azar karıştırarak ekleyin. Kendi damak tadınıza uygun olarak, şurubunu ve şekerini ayarlayabilirsiniz. Gül şerbetinin özelliği,soğuk olarak servis edilmesidir. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 07.12.2018 04:14:37 Gül Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Gül Şerbeti" Gül şerbetinin en sevdiğim yanı güllaç üzerinde bıraktığı ferah tadıdır. Yapımı da o kadar kolay ki çok lezzetli bir şerbet afiyetle yiyebiliriz her döktüğümüz tatlıda Fethiyye . 01.09.2018 CEVAP YAZ |  | Künefe Şerbeti | Künefe ŞerbetiKünefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu bu tatlımızı da dahada güzelleştirecektir. Şimdi sizlere künefe şerbetini nasıl hazırlayabileceğimizi anlatacağım. Malzemeler1 ça... |  | Badem Şerbeti | Badem şerbeti, aslında Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş olan bir kültürdür. Bu şerbet aslında herhangi bir tatlı içerisinde kullanılmayan ve insanlar tarafından gerek lezzeti nedeni ile gerekse faydaları nedeni ile bolca tüketilen bir içecektir. Faka... |  | Revani Şerbeti | Revani şerbeti pek çok kişi tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir şerbet olarak görülmektedir. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde hazırlayacağınız şerbetin tadı olmayacak ve revaniniz de dilediğiniz tadı bulamayacaktır. Bazıları şerbe... |  | Reyhan Şerbeti | Reyhan şerbeti, özellikle ramazan ayında çok fazla tercih edilir. Diğer adı da fesleğendir. Ben reyhanı,salata ve bazı çorbalarda da kullanıyorum. Hoş koku ve tat veriyor. Reyhanın harika lezzetinin yanı sıra, bir çok faydası da vardır. Bağırsak sanc... |  | Etimek Şerbeti | Etimek Şerbeti, diğer tatlı şerbetlerin den biraz farklıdır. Etimek çok hafif bir hamurdan elde edildiği için koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayacağınız tatlının lezzeti için pek iyi sonuç vermeyebilir. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde etimek tatlıs... |  | Lohusa Şerbeti | Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız, gazlı içecekler maalesef ki eski adetlerimizi unutturdu. Fakat, anadolu da terk edilmeyen yüzyıll... |  | Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır | Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye de en güzel ve lezzetli bakla... |  | Nar Şerbeti | Nar ŞerbetiNar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, söz gibi özel günlerde ailelerin anlaşması sonucunda, ağızları tatlı olsun diye tören yapılarak... |  | Kadayıf Şerbeti | Kadayıf Şerbeti, Hangi tatlı çeşidinde olursa olsun tatlının şerbeti çok önemlidir. Şerbetin koyuluğu şeker oranı tatlıya lezzetini tamamlamaktadır. Hatta tatlıyı tatlı yapan şerbetidir. Bu nedenle şerbet yaparken püf noktalara dikkat edilmesi gerekm... |  | Demirhindi Şerbeti | Demirhindi Şerbeti; Arapça'dan adı Hint hurması anlamına gelen tamr-i hindi'den gelmekte olan demirhindi, baklagiller familyasından olup köken olarak Afrika'da özellikle Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen bir bitkidir. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu ... |  | Kızılcık Şerbeti | Kızılcık şerbeti, fayda açısında son derece faydalı içeceklerden diridir. Kızılcığın çok çeşitli işlemlerden geçerek suyundan elde edilen şerbet ile birçok insan fayda görürken, birçok insan da lezzetinden yararlanır. Günümüzde en çok çocukların ihti... |  | Osmanlı Şerbetleri | Osmanlı şerbetleri, şerbet, meyve, baharat, meyve çiçekleri gibi ürünlerden yapılan içeceklerdir. Osmanlı döneminde şerbetlere oldukça önem verilmekteydi. Daha çok serinlemek, susuzluk ihtiyacını gidermek ve şifa amacıyla tüketilmiştir. Bazı hastalık... | | | Hazır Şekerpare Şerbeti | | Kadayıf Tatlısı Şerbeti | | Baklava Şerbeti | | Şerbet Nasıl Yapılır | | Meyan Şerbeti | | Şerbet Çeşitleri | | Süt Şerbeti | | Hazır Kadayıf Şerbeti | | Şerbet | | Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır | | Bitkisel Şerbet | | Meyan Kökü Şerbeti | | Bebek Şerbeti | | Bal Şerbeti | | Tatlı Şerbeti | | Şekerpare Şerbeti | | Sütlü Şerbet | | Künefe Şerbeti | | Badem Şerbeti | | Revani Şerbeti | | Reyhan Şerbeti | | Etimek Şerbeti | | Lohusa Şerbeti | | Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır | | Nar Şerbeti | | Kadayıf Şerbeti | | Gül Şerbeti | | Demirhindi Şerbeti | | Kızılcık Şerbeti | | Osmanlı Şerbetleri | Popüler İçerik | Meyan Kökü Şerbeti Meyan kökü şerbeti, ülkemizde en fazla güney illerimizde yapılan serinletici bir tariftir. Özellikle Adana'da çok tüketilir. Sıcak yaz günlerinde, ram... | Bebek Şerbeti Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen mi... | Bal Şerbeti Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber... | Tatlı Şerbeti Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelme... | Şekerpare Şerbeti Şekerpare ŞerbetiŞerbet Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş. Şerbet birçok şekilde tüketilir. Bitki şerbeti, tatlı şerbeti ve sütlü şerbetler gibi daha ... | Sütlü Şerbet Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma... | |