- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Şekerpare Şerbeti Nasıl Yapılır?
Pudra şekeri, oda sıcaklığın da yumuşamış margarin ve yumurtayı bir kaba alalım ve hepsini karıştıralım. Sonra üzerine kabartma tozu, vanilya, irmik ve unu da katıp yoğuralım. Kulak memesi kıvamın da bir hamur yapalım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekli verelim. Aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizelim. Hamurun hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim.
Daha sonra bir bıçak ile bir ya da iki çizik atalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şeker pareyi fırına sürdükten sonra şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkalım ve 10 dakika kadar daha kaynatalım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra fırından şekerpareleri alıp üzerine ılık olan şerbeti dökün. İsterseniz üzerine Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serpebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak kaymak ile servis yapabilirsiniz.