Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır

Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıvamını tutturmak ayrı bir beceri ve marifet istemektedir. Türkiye'de en güzel ve lezzetli baklava Antep ilimizde yapılmaktadır. Türkiye'de baklava hangi ile aittir tartışmaları olsa da Antep baklavası ismi ile tescillenmiştir.
Baklava sadece Türkiye'de değil çeşitli ülkeler arasında da tartışma konusu olmuştur. Yunanistan ve Türkiye arasında yıllardır bitmeyen bir baklava kriz olmuştur. Türkiye'de belli adla anılan baklava türleri Antep baklavası, Gaziantep baklavası 21 aralık 2013 tarihinde tescillendiği ABD resmi gazetesinde yayınlanmıştır. Baklava ne kadar tartışma konusu oldu ise baklavanın şerbeti de bir o kadar tartışma konusu olmuştur. Baklava şerbet sıcak mı dökülür soğuk mu yanı baklavası mı sıcak olacak şerbet mi tartışması. Kimileri şerbet sıcak dese de aslında baklava soğuk şerbetin ılık olması gerekir şerbeti serçe parmağınızla kontrol edip yakmayacak kadar ılık ise baklavaya dökülür.

Burma Kayseri baklavası için gerekli malzemeler

  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 50 gr margarin,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • 1 yemek kaşığı tahin,
  • 1 çay kaşığı kuru maya,
  • 1 fiske tuz,
  • 100 gr tereyağı üzeri için,
  • 200 gr buğday nişastası hamuru açmada kullanmak için,
  • 500 gr ceviz içi

Baklavanın hazırlık aşaması


Derin bir kâseye yumurta, tuz, sirke, sıvı yağ, yoğurt, süt, tahin, kuru maya ve oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ekleyip karıştırıyoruz üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz.
Ünü eleyerek dökersek baklavanın katları daha bir tel tel olur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru cevizden biraz büyük parçalara ayırıp yuvarlıyoruz. Yapmış olduğumuz hamur yumaklarını tek tek nişasta kullanarak açıyoruz açtığımız hamurun üstüne robotta iri kıyım çektiğimiz cevizden serpiyoruz ince bir oklavaya saydığımız cevizli hamuru oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzüyoruz ve oklavadan Çıkartıyoruz çıkardığımız hamuru 5 santim uzunluğunda velev şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz baklavaları tepsiye sırasıyla diziyoruz. Bu işlem bütün malzemeler bitinceye kadar tekrarlıyoruz. Hazırladığımız baklavaların üstüne ocakta erittiğimiz 100 gr tereyağını gezdiriyoruz. Daha sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Baklava şerbeti için gerekli malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 4, 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu,
  • Bir adet vanilya,
Baklava şerbeti nasıl yapılır: Toz şekerini ve suyu derin bir tencereye alalım ve kısık ateşte 15 dk kaynatalım. Kaynayan şerbetten bir kaşık yardımıyla alıp işaret ve baş parmağınızla inceleyelim şerbetimiz yoğun bir kıvam aldıysa içine çeyrek limonu sıkıp bir kere daha kaynatalım ve soğuması için bekletelim beklettiğimiz şerbet parmağınızı yakmayacak ılıklığa gelmiş ise içine vanilya döküp ılık olan baklavaların üzerine gezdirerek dökelim.
20.01.2024 20:01:36
Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır"
şerbeti sıcakken mi dökmeli
Selamet . 13.01.2016

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır, Hazır kadayıf marketlerde satılan ve düşük maliyetli bir tatlıdır. Kuru bir şekilde ağzı sıkıca kapatılmış paketler için...
Devamını Oku

Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile ol...
Devamını Oku

Kabızlık İçin Bal Şerbeti

Kabızlık İçin Bal Şerbeti, Halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlığın dışkının sert olması, yaparken güçlük çekilmesi ve düzenli aralıklarla yapılam...
Devamını Oku

Mevlüt Şerbeti

Mevlüt Şerbeti, Mevlüt'ün anlamı doğmak, doğum zamanı, doğum yeri manasındadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak için yapılan bir...
Devamını Oku

Hazır Şekerpare Şerbeti

Hazır şekerpare şerbeti: Ülkemizde şeker ve tatlı ürünler çok rağbet görmekte ve fazlası ile tüketilmektedir. Gerek bayramlarda gerek özel günlerde hatt...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı Şerbeti Nasıl Yapılır

Kemalpaşa tatlısı şerbeti nasıl yapılır, Kemal Paşa tatlısı genellikle hazır olarak satılmaktadır. Bu Kemalpaşa tatlıları evde yapılan şerbetle tatlandırılır...
Devamını Oku

Kadayıf Tatlısı Şerbeti

Kadayıf tatlısı şerbeti; benim için bu tatlının yapımının en önemli aşamasıdır. Kadayıf tatlısı çok kolay yumuşayan ve yumuşadığında da lezzetini kaybed...
Devamını Oku

Bitkisel Şerbet

Bitkisel ŞerbetBirçok çeşidi bulunan bitkisel şerbet özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen ve doğal olması nedeniyle oldu...
Devamını Oku

Hazır Lohusa Şerbeti

Hazır Lohusa Şerbeti, lohusa şerbeti Osmanlılardan bu yana günümüze kadar ulaşan en güzel geleneklerimizden biridir. Osmanlı döneminde sarayda doğum old...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti

Baklava şerbeti, tatlının yapımından daha önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Tatlınızın tadı ve kıvamı ne kadar güzel olursa olsun asıl öne...
Devamını Oku

Ballı Şerbet

Ballı şerbet, en faydalı içeceklerden biridir. Çünkü bal birçok hastalığa deva olan bir yiyecektir. Balın faydalarını hemen herkes bilir. Bu yüzden tarih boy...
Devamını Oku

Bal Şerbeti

Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber efendi...
Devamını Oku

Hazır Künefe Şerbeti

Hazır künefe şerbeti, künefe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı türüdür. Hatay iline ait bir lezzet olarak bilinen künefe şerbet...
Devamını Oku

Tatlı Şerbeti

Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelmediği benzeri ş...
Devamını Oku

Osmanlı Şerbeti

Osmanlı şerbeti, atalarımız olan Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan birçok meyve türünden yapılan meyve suyu olarak tüketilebilen şerbet türüdür. Eski ...
Devamını Oku

Künefe Şerbeti

Künefe Şerbeti, Künefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu tatlımızı da dahada güzelleştirece...
Devamını Oku

Limon Şerbeti

Limon Şerbeti, Günümüzde bazı yörelerde nişan, söz kesildiğinde, düğünde, sünnet törenlerinde ya da yeni doğum yapan kişilere hayırlı olsun ziyaretlerinde şe...
Devamını Oku

Bebek Şerbeti

Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen misafirle...
Devamını Oku

Lohusa Şerbeti

Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız,...
Devamını Oku

Nar Şerbeti

Nar Şerbeti, Nar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Sütlü Şerbet
Kabızlık İçin Bal Şerbeti
Mevlüt Şerbeti
Hazır Şekerpare Şerbeti
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024