Baklava Şerbeti

Baklava şerbeti, tatlının yapımından daha önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Tatlınızın tadı ve kıvamı ne kadar güzel olursa olsun asıl önemli olan şerbetin yapım ve döküm aşamasıdır. Uygun kıvamda dökülmeyen şerbet ya da sıcaklığına ve soğukluğuna dikkat edilmeden dökülen şerbet, onca emeğinizi boşa çıkarabilmektedir.

Baklava Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • Bir çay kaşığı ucuyla tuz
Bu malzemeler 40 cm genişliğinde yuvarlak bir tepsi baklava içindir.

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?


Öncelikle işe su, şeker ve tuzu tencereye koyup, ocağı açın. Başlangıçta karıştırmak, çok önemli bir detay gibi görünmese de şerbetin şekerlenmemesi açısından kesinlikle uyulması gereken bir püf noktadır. Zaten şerbete tuz koymaktaki amaç erken şekerlenmeye engel olmaktır. Limonu ise daha sonra ekliyoruz. Fakat ocaktan almadan hemen önce değil, yaklaşık 10 dk. Önce eklerseniz, şerbet şekerlenmeyecektir. Şerbet kaynadıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar daha kaynatmaya devam ediyoruz. Başlangıçtaki kaynama ile daha sonraki kaynama arasında hem çıkardığı ses açısından hem de görünüş açısından farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Baloncuklar daha da irileşecektir. Daha sonrasında ocağın altını kapatıyoruz. Şerbet biraz koyu kıvamda olmalı ki tatlı hemen şerbeti çekip, hamurlaşmasın. Tatlınız kat kat açılan gevrek bir tatlı ise şerbeti biraz ılık dökün.
Katı ve hamuru kalın bir tatlı ise şerbeti sıcak dökmeye dikkat edin ve şerbetini döktükten sonra tepsinin üzerini kapatın. Tekrar hatırlatmakta fayda var diyerek, şerbetin sıcaklığına ve soğukluğuna dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Ilık dökeceğiniz bir şerbeti, ocaktan aldıktan 15 dakika sonra dökebilirsiniz. Şerbet çok sıcak olursa tatlınız hamur olacak, çok soğuk olursa da şerbetini çekmediği için kuru olacaktır. Ocakta unutup fazla kaynattığınız bir baklava şerbetiniz varsa, bir su bardağı sıcak su ilave ederek, biraz daha kaynatabilirsiniz. Şerbeti şekerlenmiş bir baklavanız varsa, tatlınızın içinde olduğu tepsiyi, sıcak suyun üzerine oturtarak, şekerin çözünmesini sağlayabilirsiniz.
19.01.2024 14:47:03
Baklava Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklava Şerbeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Baklava Şerbeti"
Bayramlarda ailecek baklava yapar gelen misafirlere ikram ederdik. Bayrama çok olmasına rağmen baklava yapmaya niyetlendim fakat diyetimi de bozmak istemiyorum. Baklava şerbetinde şeker yerine bal kullansam baklavanın tadı bozulur mu?
Şemim . 06.10.2018 23:34:16

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır, Hazır kadayıf marketlerde satılan ve düşük maliyetli bir tatlıdır. Kuru bir şekilde ağzı sıkıca kapatılmış paketler için...
Devamını Oku

Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile ol...
Devamını Oku

Kabızlık İçin Bal Şerbeti

Kabızlık İçin Bal Şerbeti, Halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlığın dışkının sert olması, yaparken güçlük çekilmesi ve düzenli aralıklarla yapılam...
Devamını Oku

Mevlüt Şerbeti

Mevlüt Şerbeti, Mevlüt'ün anlamı doğmak, doğum zamanı, doğum yeri manasındadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak için yapılan bir...
Devamını Oku

Hazır Şekerpare Şerbeti

Hazır şekerpare şerbeti: Ülkemizde şeker ve tatlı ürünler çok rağbet görmekte ve fazlası ile tüketilmektedir. Gerek bayramlarda gerek özel günlerde hatt...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı Şerbeti Nasıl Yapılır

Kemalpaşa tatlısı şerbeti nasıl yapılır, Kemal Paşa tatlısı genellikle hazır olarak satılmaktadır. Bu Kemalpaşa tatlıları evde yapılan şerbetle tatlandırılır...
Devamını Oku

Kadayıf Tatlısı Şerbeti

Kadayıf tatlısı şerbeti; benim için bu tatlının yapımının en önemli aşamasıdır. Kadayıf tatlısı çok kolay yumuşayan ve yumuşadığında da lezzetini kaybed...
Devamını Oku

Bitkisel Şerbet

Bitkisel ŞerbetBirçok çeşidi bulunan bitkisel şerbet özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen ve doğal olması nedeniyle oldu...
Devamını Oku

Hazır Lohusa Şerbeti

Hazır Lohusa Şerbeti, lohusa şerbeti Osmanlılardan bu yana günümüze kadar ulaşan en güzel geleneklerimizden biridir. Osmanlı döneminde sarayda doğum old...
Devamını Oku

Ballı Şerbet

Ballı şerbet, en faydalı içeceklerden biridir. Çünkü bal birçok hastalığa deva olan bir yiyecektir. Balın faydalarını hemen herkes bilir. Bu yüzden tarih boy...
Devamını Oku

Bal Şerbeti

Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber efendi...
Devamını Oku

Hazır Künefe Şerbeti

Hazır künefe şerbeti, künefe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı türüdür. Hatay iline ait bir lezzet olarak bilinen künefe şerbet...
Devamını Oku

Tatlı Şerbeti

Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelmediği benzeri ş...
Devamını Oku

Osmanlı Şerbeti

Osmanlı şerbeti, atalarımız olan Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan birçok meyve türünden yapılan meyve suyu olarak tüketilebilen şerbet türüdür. Eski ...
Devamını Oku

Künefe Şerbeti

Künefe Şerbeti, Künefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu tatlımızı da dahada güzelleştirece...
Devamını Oku

Limon Şerbeti

Limon Şerbeti, Günümüzde bazı yörelerde nişan, söz kesildiğinde, düğünde, sünnet törenlerinde ya da yeni doğum yapan kişilere hayırlı olsun ziyaretlerinde şe...
Devamını Oku

Bebek Şerbeti

Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen misafirle...
Devamını Oku

Lohusa Şerbeti

Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız,...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır

Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıva...
Devamını Oku

Nar Şerbeti

Nar Şerbeti, Nar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Sütlü Şerbet
Kabızlık İçin Bal Şerbeti
Mevlüt Şerbeti
Hazır Şekerpare Şerbeti
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024