Bitkisel Şerbet

Bitkisel Şerbet

Birçok çeşidi bulunan bitkisel şerbet özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen ve doğal olması nedeniyle oldukça sağlıklı ve faydalı bir içecektir. Üzüm, koruk, şeftali, kızılcık, elma, ahududu, böğürtlen ve reyhan gibi birçok bitkisel şerbet tarifi vardır. Bitkisel şerbetlerden birkaçı şu şekildedir.

Kızılcık Şerbeti


Bir kilo kızılcık, çubuk tarçın, karanfil ve toz şeker ile yapımı oldukça basit içmesi ise bir o kadar lezzetli bir şerbettir. Kızılcıklar temizlenerek tencere içine alınır ve üzerine tarçın ile karanfil eklenerek üzerini basacak kadar su eklenir ve yaklaşık on iki dakika kaynatılır. Kızılcık fazla kaynatılırsa ağızda buruk bir tat bırakır bunun için on veya on iki dakika kaynaması yeterlidir. Kaynayan kızılcıkların suyu başka bir kaba süzülür ve isteğe göre sıcakken şeker eklenir ve şekerin erimesi sağlanır. Sıcak veya soğuk olarak tüketmek kişinin isteğine bağlıdır.

Elma Şerbeti


İki kilo elma, bir kilo toz şeker, iki litre su ve çubuk tarçın elma şerbeti için gerekli malzemelerdir. Elmaların yeşil olması şerbetin tadını artıracaktır. Kabukları soyulan elmalar iki veya üçe bölünerek tencere içine koyulur. Üzerine su, şeker, elma kabukları ve tarçın da eklenerek kaynatılır. Kaynayan elmaların suyu süzülür ve soğuk olarak servis edilir.

Şeftali Şerbeti


Üç kilogram şeftali, bir buçuk kilo şeker, karanfil, limon kabuğu rendesi ve iki litre su ile yapımı oldukça kolay bir tariftir.
Öncelikle şeftalinin kabuları soyulur ve küp şeklinde doğranarak bir tencere içerisine koyulur. Ardından limon kabuğu rendesi, su, şeker ve üç dört tane de karanfil eklenerek şerbet kaynamaya bırakılır. Kaynayan şeftali şerbeti süzlerek soğuk olarak servis edilir. Bu şerbete birkaç yemek kaşığı limon suyu eklemek şerbetin tadını artıracaktır.

Ahududu Şerbeti

Bir kilo ahududu, birkaç tane limon tuzu, bir kilo toz şeker, karanfil ve bir litre su ile yapılmaktadır. Öncelikle temizlenip yıkanan ahududular şeker ile iyice yoğurulur ve bir gece dinlenmeye bırakılır. Dinlenen ahududu iyice suyunu bırakır ve tencereye alınarak üzerine su, limon tuzu ve karanfil de eklenerek kaynatılır ve soğuk olarak servis edilir.
21.01.2024 08:57:56
Bitkisel Şerbet ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bitkisel Şerbet Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bitkisel Şerbet"
Ben zayıfım ve kilo almak istiyorum ama olmuyor bu bitki işe yarar mı
Neşe . 20.04.2021 22:18:09

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır, Hazır kadayıf marketlerde satılan ve düşük maliyetli bir tatlıdır. Kuru bir şekilde ağzı sıkıca kapatılmış paketler için...
Devamını Oku

Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile ol...
Devamını Oku

Kabızlık İçin Bal Şerbeti

Kabızlık İçin Bal Şerbeti, Halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlığın dışkının sert olması, yaparken güçlük çekilmesi ve düzenli aralıklarla yapılam...
Devamını Oku

Mevlüt Şerbeti

Mevlüt Şerbeti, Mevlüt'ün anlamı doğmak, doğum zamanı, doğum yeri manasındadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak için yapılan bir...
Devamını Oku

Hazır Şekerpare Şerbeti

Hazır şekerpare şerbeti: Ülkemizde şeker ve tatlı ürünler çok rağbet görmekte ve fazlası ile tüketilmektedir. Gerek bayramlarda gerek özel günlerde hatt...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı Şerbeti Nasıl Yapılır

Kemalpaşa tatlısı şerbeti nasıl yapılır, Kemal Paşa tatlısı genellikle hazır olarak satılmaktadır. Bu Kemalpaşa tatlıları evde yapılan şerbetle tatlandırılır...
Devamını Oku

Kadayıf Tatlısı Şerbeti

Kadayıf tatlısı şerbeti; benim için bu tatlının yapımının en önemli aşamasıdır. Kadayıf tatlısı çok kolay yumuşayan ve yumuşadığında da lezzetini kaybed...
Devamını Oku

Hazır Lohusa Şerbeti

Hazır Lohusa Şerbeti, lohusa şerbeti Osmanlılardan bu yana günümüze kadar ulaşan en güzel geleneklerimizden biridir. Osmanlı döneminde sarayda doğum old...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti

Baklava şerbeti, tatlının yapımından daha önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Tatlınızın tadı ve kıvamı ne kadar güzel olursa olsun asıl öne...
Devamını Oku

Ballı Şerbet

Ballı şerbet, en faydalı içeceklerden biridir. Çünkü bal birçok hastalığa deva olan bir yiyecektir. Balın faydalarını hemen herkes bilir. Bu yüzden tarih boy...
Devamını Oku

Bal Şerbeti

Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber efendi...
Devamını Oku

Hazır Künefe Şerbeti

Hazır künefe şerbeti, künefe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı türüdür. Hatay iline ait bir lezzet olarak bilinen künefe şerbet...
Devamını Oku

Tatlı Şerbeti

Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelmediği benzeri ş...
Devamını Oku

Osmanlı Şerbeti

Osmanlı şerbeti, atalarımız olan Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan birçok meyve türünden yapılan meyve suyu olarak tüketilebilen şerbet türüdür. Eski ...
Devamını Oku

Künefe Şerbeti

Künefe Şerbeti, Künefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu tatlımızı da dahada güzelleştirece...
Devamını Oku

Limon Şerbeti

Limon Şerbeti, Günümüzde bazı yörelerde nişan, söz kesildiğinde, düğünde, sünnet törenlerinde ya da yeni doğum yapan kişilere hayırlı olsun ziyaretlerinde şe...
Devamını Oku

Bebek Şerbeti

Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen misafirle...
Devamını Oku

Lohusa Şerbeti

Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız,...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır

Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıva...
Devamını Oku

Nar Şerbeti

Nar Şerbeti, Nar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Sütlü Şerbet
Kabızlık İçin Bal Şerbeti
Mevlüt Şerbeti
Hazır Şekerpare Şerbeti
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024