Kadayıf Tatlısı Şerbeti

Kadayıf tatlısı şerbeti; benim için bu tatlının yapımının en önemli aşamasıdır. Kadayıf tatlısı çok kolay yumuşayan ve yumuşadığında da lezzetini kaybeden bir tatlı çeşididir. Bu nedenle eğer kadayıf tatlısı yapmaya karar vermiş iseniz öncelikle şurubunu hazırlayarak bir kenara koymanız gerekir. Elbette ki şurubu hazırlamak çok kolaydır sadece birkaç pratik bilgiyle işinizi de sağlama almanız sizlerin yararına olacaktır.
Fakat unutmamak gerekir ki şerbetin yapımı kadar şerbetin doğru zamanda kadayıf tatlısı ile buluşturulması da iyi ve başarılı bir tatlının ortaya çıkartılması için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Peki kıvamında bir kadayıf tatlısı şerbeti nasıl yapılmalıdır? Bu soruya birlikte cevap bulmaya çalışalım. Her tatlının şerbeti aşağı yukarı aynı malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Ancak kullanılan şeker miktarıyla suyun ölçüsünün iyi ayarlanması gerekir. Ayrıca kadayıf tatlısı ve evde yaptığınız birçok tatlı çeşidinin şerbeti şekerlenme riskiyle karşı karşıyadır. Tatlının şerbetinin az kaynatılması tatlının hemen ertesi gün şekerlenmesine neden olabilir. Ayrıca iyi kaynamadığı için de yeterince koyulaşmaz ve su gibi görünür. Böyle durumlarda ise tatlı olması gerekenden daha fazla yumuşar ve istenilen görüntü ve lezzette olmayabilir. Yine Şurubun gereğinden fazla kaynatılması halinde de şerbet çok koyulaşır ve tatlınız yine şekerlenir.

Kadayıf tatlısının şerbeti için malzemeler

  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 6 su bardağı sıcak su,
  • 1/4 limon suyu.

Kadayıf tatlısının şerbeti nasıl yapılır?


Bir tepsi kadayıf tatlısı yapabilmek için yaklaşık 650 gr. Tel kadayıf gerekmektedir. Paylaştığımız ölçü de bu miktarda yapılan kadayıf tatlısı içindir. Bu arada tel kadayıf tatlısı yaparken öncelikle şerbeti hazırlamanız daha doğru olacaktır. Şerbetin yapımı için öncelikle bir tencerenin içerisine toz şekeri ve sıcak suyu boşaltın. Tatlının şerbetini ocakta kaynatmaya başlayın. İlk etapta yani kaynayana kadar ocağın ısısı fazla olabilir. Tatlının şerbeti kaynamaya başladığında ocağın ısısını yarım ayarına alın ve kaynama anından itibaren yaklaşık 25 dakika boyunca kaynatın. Bu sürenin sonunda kadayıf tatlısının şerbeti istenilen kıvama gelmiş olacaktır. Şerbetin üzerine hemen limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin. Eğer tatlınız şerbetini dökmek için önerilen bir zamanlama yoksa kadayıf tatlısı şerbetinin süt mayalama ısı derecesinden biraz daha soğuk, kadayıfın ise tamamen soğuk olması şerbeti dökmek için ideal bir zamanlamadır.
20.01.2024 10:23:09
Kadayıf Tatlısı Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Tatlısı Şerbeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlısı Şerbeti"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır, Hazır kadayıf marketlerde satılan ve düşük maliyetli bir tatlıdır. Kuru bir şekilde ağzı sıkıca kapatılmış paketler için...
Devamını Oku

Sütlü Şerbet

Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile ol...
Devamını Oku

Kabızlık İçin Bal Şerbeti

Kabızlık İçin Bal Şerbeti, Halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlığın dışkının sert olması, yaparken güçlük çekilmesi ve düzenli aralıklarla yapılam...
Devamını Oku

Mevlüt Şerbeti

Mevlüt Şerbeti, Mevlüt'ün anlamı doğmak, doğum zamanı, doğum yeri manasındadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak için yapılan bir...
Devamını Oku

Hazır Şekerpare Şerbeti

Hazır şekerpare şerbeti: Ülkemizde şeker ve tatlı ürünler çok rağbet görmekte ve fazlası ile tüketilmektedir. Gerek bayramlarda gerek özel günlerde hatt...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı Şerbeti Nasıl Yapılır

Kemalpaşa tatlısı şerbeti nasıl yapılır, Kemal Paşa tatlısı genellikle hazır olarak satılmaktadır. Bu Kemalpaşa tatlıları evde yapılan şerbetle tatlandırılır...
Devamını Oku

Bitkisel Şerbet

Bitkisel ŞerbetBirçok çeşidi bulunan bitkisel şerbet özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen ve doğal olması nedeniyle oldu...
Devamını Oku

Hazır Lohusa Şerbeti

Hazır Lohusa Şerbeti, lohusa şerbeti Osmanlılardan bu yana günümüze kadar ulaşan en güzel geleneklerimizden biridir. Osmanlı döneminde sarayda doğum old...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti

Baklava şerbeti, tatlının yapımından daha önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Tatlınızın tadı ve kıvamı ne kadar güzel olursa olsun asıl öne...
Devamını Oku

Ballı Şerbet

Ballı şerbet, en faydalı içeceklerden biridir. Çünkü bal birçok hastalığa deva olan bir yiyecektir. Balın faydalarını hemen herkes bilir. Bu yüzden tarih boy...
Devamını Oku

Bal Şerbeti

Bal Şerbeti: Bal birçok hastalığa deva çare olmuştur. Büyüklerimiz alimler her daim balı önermişler bol bol tüketmemizi tavsiye etmişlerdir. Peygamber efendi...
Devamını Oku

Hazır Künefe Şerbeti

Hazır künefe şerbeti, künefe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı türüdür. Hatay iline ait bir lezzet olarak bilinen künefe şerbet...
Devamını Oku

Tatlı Şerbeti

Tatlı Şerbeti, Tatlı şerbeti yapmak zor bir iştir. Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı da farklıdır. İyi bir tatlı şerbeti yapmak pratik meydana gelmediği benzeri ş...
Devamını Oku

Osmanlı Şerbeti

Osmanlı şerbeti, atalarımız olan Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan birçok meyve türünden yapılan meyve suyu olarak tüketilebilen şerbet türüdür. Eski ...
Devamını Oku

Künefe Şerbeti

Künefe Şerbeti, Künefe, Hatay İlimize özgü lezzetli ve harika bir tatlıdır. Her tatlının olmazsa olmazı olan şerbetimiz bu tatlımızı da dahada güzelleştirece...
Devamını Oku

Limon Şerbeti

Limon Şerbeti, Günümüzde bazı yörelerde nişan, söz kesildiğinde, düğünde, sünnet törenlerinde ya da yeni doğum yapan kişilere hayırlı olsun ziyaretlerinde şe...
Devamını Oku

Bebek Şerbeti

Bebek şerbeti, uzun yıllardan beri değişmeyen ve eskimeyen bir gelenektir. Bir anne bebeğini dünyaya getirdiği andan itibaren evde yapılıp ve gelen misafirle...
Devamını Oku

Lohusa Şerbeti

Lohusa şerbeti, Lohusa şerbeti yeni doğum yapılmış evde 40 gün süreyle yapılabilen ve gelen misafirlere ikram edilen bir şerbettir. Günümüzde sağlıksız,...
Devamını Oku

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır

Baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava Türk mutfağının olmazsa olmaz bir tatlısıdır. Baklava yapmak marifet istediği gibi onun şerbetini yapabilmek yani kıva...
Devamını Oku

Nar Şerbeti

Nar Şerbeti, Nar cenneti diye bilinen Mersin'in Gülnar ilçesi ve çevre köylerinde yetişen gül gibi kırmızı taze nardan elde edilen şekerli içecektir. Nişan, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Yapılır
Sütlü Şerbet
Kabızlık İçin Bal Şerbeti
Mevlüt Şerbeti
Hazır Şekerpare Şerbeti
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024