Sütlü Şerbet, Süt, şeker ve su ile yapılan ve birçok tatlıda tercih edilen bir şerbet çeşididir. Tatlılarda, kek ve pastalarda verdiği lezzet ve aroma ile oldukça sık tercih edilmektedir. Sütlü şerbet ile ilgili birçok tarif bulunmaktadır. Bu tariflerden ön planda olanlar şu şekildedir. Sütlü kadayıf tatlısı yapılışı ve düşük maliyeti ile oldukça sık tercih edilen bir tatlıdır.
- 200 gram pişmiş ya da evde fırınlanarak pişirilmiş kadayıf.
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Üç su bardağı süt
- Bir yemek kaşığı tereyağı
Sütlü Şerbet Nasıl Yapılır?
Süt, toz şeker ve tereyağı derin bir tencere içerisinde kısık ateşte yaklaşık on beş dakika kaynatılır. Kadayıflar derin bir tabak içerisine yerleştirilir ve ılıyan sütlü şerbet üzerine dökülür. Soğuması beklenir ve dondurma veya fındık fıstık gibi kuruyemişlerle servis edilir.