Hindistan cevizli tatlı şerbetli tarifini nasıl yapabilirim?
Rendelenmiş hindistan cevizinin enfes aromasıyla hazırlanan bu şerbetli tatlı, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla buluşturuyor. Yumuşacık kıvamı ve tam kıvamında şerbetiyle özel günlerin vazgeçilmezi olacak pratik bir tarif sizleri bekliyor.
Hindistan Cevizli Tatlı Şerbetli TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Tatlı için; yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın. 3. Süt, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 6. Yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. 8. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. 9. Şerbeti iyice çekene kadar bekletin (yaklaşık 2-3 saat). 10. Soğuyan tatlıları servis tabağına alarak hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! Bu nefis hindistan cevizli tatlıyı misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. |




























